📱 +36 70 321 18 69     📧 info@vistaverde.hu    
 •  
 •  
 •  
 • VEZETŐK ESZKÖZTÁRA

  Sokan úgy gondolják, hogy vezetőnek születni kell. Ez az állítás azt a gondolkodásmódot hozza magával, hogy ha bizonyos képességek birtokában vagy, akkor nem kell fejlesztened magad, hiszen az bőven elég a vezetéshez, s azt is, hogyha egyes képességed hiányoznak, akkor mondj le a vezetésről, mert nem neked való. Ez a szemléletmód mára elavult, hiszen tudjuk, hogy szinte minden készség fejleszthető. Természetesen vannak egyéni különbségek, van aki előnnyel indul, de kellő motivációval és kitartással kiváló vezetővé válhatsz Te is. Azt szokták mondani, hogy az élsportolóknál a sikerhez 20% adottság szükséges, és 80% kemény munka. A vezetőknél hasonló az arány, tehát a folyamatos fejlesztés elengedhetetlen a kiválóság eléréséhez.  

  Az egyéni fejlesztés 3 db 2×1,5 órás alkalomból áll, melyek közül érdemes mindegyiken részt venni a tudás elmélyítése érdekében, azonban önmagukban is megállják a helyüket. 

  • A vezetői kompetenciák leghatékonyabb használata: szituatív vezetés
  • Coaching módszertan: szemléletmód, kérdezéstechnika
  • Az agilis vezető eszköztára

  Ahhoz, hogy a különböző kompetenciákat fejleszteni tudjuk, először fel kell ismerni, hogy mik azok a főbb elemek, amik szükségesek a jó vezetéshez, s hogy a résztvevők mennyire vannak birtokában az adott készségeknek. A különböző képességek birtoklása önmagában azonban kevés, tudni kell, hogy mit mikor érdemes alkalmazni, így ezen a napon a helyzetfüggő vezetés elméletét kötjük össze a legfontosabb vezetői kompetenciákkal. 

  Nem véletlenül lett manapság egyre divatosabb a coaching szemléletű vezetés. Ez a szemléletmód részben fiatalabb generációk igényeit követi, hiszen nekik sokkal nagyobb a visszajelzés igényük, s szeretnének folyamatosan fejlődni ezáltal. Azt is tudjuk, hogy attól hogy egyes generációk neveltetésüknél fogva nem kérnek visszajelzést, az nem jelenti azt, hogy nincs rá szükségük. A coach szemléletű vezető nem csak folyamatos visszajelzést ad kollégáinak, hanem tisztában van a céljaikkal, s támogatja őket azoknak elérésében. Ahhoz, hogy valaki be tudja építeni a vezetői mindennapjaiba a coachingot, tisztában kell lennie a módszertan alapjaival. Ez a nap tehát magára a coaching módszertanra fókuszál, különösen nagy hangsúlyt fektetve a kérdezéstechnikára. 

  A coaching szemléletű vezetés szerint a vezető feladata, hogy a munkatársak átlássák a szervezeti víziót, s képesek legyenek az üzleti irányvonalak ismeretében a pillanatnyi legjobb tudásuk szerint haladni a közös cél felé. Ehhez a vezetőnek szem előtt kell tartania beosztottainak egyéni fejlődését is az üzleti növekedés mellett, a hosszútávú elégedettség érdekében. Ezen a napon azzal foglalkozunk, hogy a korábban elsajátított coaching alapokat hogyan tudjuk úgy bevinni a szervezeti kultúrába, hogy megtartsuk az egyensúlyt vezetői és coach mivoltunk között, s ezáltal növeljük a vállalat sikerességét. 

  • Különböző vezetői kompetenciák felismerése
  • Helyzetfüggő vezetés
  • Coach szemléletű vezetés
  • Agilis vezetés
  • Aktív figyelem

  Egy alkalom, vagyis egy 2 x 1,5 órás egyéni fejlesztés díja: 30.000 Ft + Áfa
  A teljes modul, vagyis a 3 db 2 x 1,5 órás egyéni fejlesztés díja: 80.000 Ft + Áfa

  SZAKMAI FELELŐS

  Kovács Zoltán

  Ügyvezető Igazgató
  +36 70 321 18 69
  zkovacs@vistaverde.hu

  “Fontos számomra, hogy folyamatosan kapcsolatban legyek személyesen is a képzések iránt érdeklődőkkel.”

  JELENTKEZÉS EGYÉNI FEJLESZTÉSRE VAGY DÍJMENTES KONZULTÁCIÓRA

   Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatunkat ide kattintva olvashatod el.

   [elementor-template id="7606"]